Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα συζήτηση

Βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα συζήτηση

107 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

prepei na exw auth th pa8ish alla den einai toso proxorimenh.ti prepei na kanw;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούνται κάποιες αλοιφές οι οποίες και βοηθούν την φλεγμονή να περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Πιθανότητα είχα εμφανίσει ποσθιτίδα πριν 3 μέρες (όχι τόσο έντονη όσο στις φωτογραφίες). Είχε ερεθιστεί το δέρμα της πόσθης και είχα ένα μικρό τσούξιμο και φαγούρα. Με συστηματικό πλύσιμο τα παραπάνω έχουν φύγει τελείως δεν έχω καθόλου ερεθισμό ούτε τσούξιμο ούτε πόνο. Απλά έμεινε κάτι σαν ξηροδερμία στο βάλανο και το δέρμα του βαλάνου σαν ξεφλουδίζει. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ναι μπορεί να συμβεί , μπορείτε για 4-5 μέρες να βάζετε λίγο χλιαρό χαμομηλι με τη βοήθεια μιας γαζας .

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ γιατρέ. Πιστεύεται ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και κάποιο αντιμυκητιακό ή αφού έχουν περάσει τα συμπτώματα όχι?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Οχι δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω .

Ανώνυμος είπε...

Ιατρέ αντιμετοπίζω και εγώ βαλανοποσθίτιδα που δημιουργήθηκε μετα από μύκητες και πολλές κορτιζονούχες κρέμες. Κάνω θεραπεία εδώ και 2 μήνες με μια φτιαχτεί κρέμα που ονομάζεται alba (περιέχει ταλκ και αλλα)αλλά δεν μου έχει περάσει πλήρως..σαφως είναι πάρα πολύ καλύτερα αλλά με προβληματίζει ο χρόνος που έχει κρατήσει. Είναι φυσιολογικό?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Προφανώς και κάτι δεν ειναι σωστό δυο μήνες ειναι μεγάλο χρονικό διάστημα

Ανώνυμος είπε...

Ιατρε εχω και εγω κατι παρομοιο εδω και μια βδομαδα, με φαγουριζε αρχικα, ειχε κοκκινιλες και ειχε πρηστει αρκετα ο χαλινος. εβαλα χαμομηλι, και πλενομουν συχνα και εβαζα και betadine. Ειχε καποια υφεση αλλα σημερα εχει παρα πολλες κοκκινιλες, οχι τοσο πρηξιμο, αλλα με τσουζει πολυ οταν το ακουμπαω.
Υπαρχει καποια αλοιφη να βαλω, η να συνεχισω με χαμομηλι, και αν ναι, ποσο συχνα να βαζω χαμομηλι?
Επισης το betadine ειναι οκ η να σταματησω?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Το betadine να το σταματήσετε fucicort εναλλάξ με dactarin 3 φορές την ημέρα για μια εβδομάδα θα βοηθούσαν.

Ανώνυμος είπε...

γιατρε εχω συπτωματα σαν την προτελευταια φωτογραφια ερεθισμος-κοκκινιλα στην βαλανο χωρις ομως φαγουρα η πονο.. να προχωρησω μονο με καθαριοτητα και με χαμομηλι η να παρω καποια αλοιφη ?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ίσως κάποια αλοιφή με κορτιζόνη να βοηθούσε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ, έχω συμπτώματα όπως της τρίτης φώτο από το τέλος. Ξεκινησε με ένα ερεθισμό της πόσθης και έξελίχτηκε κάπως έτσι σε 4-5 ημέρες.(
Πλύσεις με χαμομήλι και dectarin είναι η θεραπεία που ακολουθώ. Να συνεχίσω έτσι ή προτείνετε κάποια κορτιζονούχα αλοιφή;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Iσως και λίγη fucicort συγχρόνως να βοηθούσε.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Έχω ένα σημάδι όπως στην 2η φωτογραφία (την αριστερή) το πάνω αριστερά(όχι το κόκκινο σημάδι). Δεν με ενοχλεί,ούτε τσούζει. Από τι μπορεί να έχει προκληθεί, και αρκεί η καθαριότητα για να φύγει;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Συνήθως ειναι μικροβιακης αιτιολογιας λίγη αλοιφη με κορτιζόνη και αντιβιωση θα βοηθούσε

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας. Θα μπορούσε να φύγει με καθημερινό πλύσιμο με κάποιο απαλό υγρό καθαρισμού με χαμομήλι, όπως παραδείγματος χάρη το sanex intimosept; Αν όχι, αυτήν την αλοιφή πρέπει να μου την γράψει γιατρός ή μπορώ να την ζητήσω και μόνος μου στο φαρμακείο;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Από το φαρμακεία , fucicort ονομάζεται

Τσολάκος Ιωάννης είπε...

Γιατρέ μου έχω ένα σημάδι όπως στην πρώτη φώτο αυτή την άσπρη πλάκα έτσι τετράγωνακι κάπως. Που και που βγαίνουν μικρά κόκκινα σπυράκια βάζω τραβοκορτ για 3-4 μέρες και υποχωρούν αλλά μπορεί να ξαναεμφανιστούν μετά από κανα δυο βδομάδες. Η άσπρη αυτή πλάκα όμως παραμένει. Τι μπορώ να κάνω; είναι ανησυχητική αυτή η ασπρίλα τίμπορεί να έιναι;

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε εχω πρωβλημα απο τοτε που γεννηθηκα και ειμαι 30 χρονων τωρα.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να ακουμπισω το κεφαλακι του πεους οταν τραβαω το πετσακι ειναι συνεχεια ερεθισμενο κοκκινο ασπρο και μυριζει απαισια και στο sεχ οταν ειναι σε στυση δεν κατεβαινει το πετσακι εχω παρει αλοιφες travocort fungoral kenacomb εχω παει σε γιατρους μα τιποτα δεν εγινε.Αν κανω περιτομη δεν θα σκληρινη το κεφαλακι και μετα να μπορεσω να το ακουμπισω η θα κανω περιτομη και το κεφαλακι θα ειναι ευαισθητο και δεν θα μπορω να το ακουμπαω και θα το μετανιοσω και μετα δεν ξαναγυρναει το πετσακι πισω!ΠΕΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Στις περιπτώσεις εκείνες που δεν αποκαθιστανται οι φλεγμονες συνήθως υπαρχει κάποιο υποκείμενο προβλημα όπως είναι πχ η φίμωση , ο βραχύς χαλινός του πέους.Σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως η περιτομή να είναι μια λύση. Μετά δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

mou proteinete na kano peritomi kai meta tha fygei h flegmoni kai tha mporeso na to akoumpao xoris na tsouzei?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Συνήθως έχει θετικά αποτελέσματα , δείτε επίσης εντός του blog βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα.

Yiannis είπε...

Ιατρέ αντιμετωπίζω και εγώ βαλανοποσθίτιδα αλλά δεν ήταν μύκητας μετά από μικροβιολογικό έλεγχο. Κάνω θεραπεία εδώ και 2 μήνες με διάφορες κρέμες όπως fousibet, αλλά δεν μου έχει περάσει πλήρως.. σαφώς είναι πάρα πολύ καλύτερα αλλά με προβληματίζει ο χρόνος που έχει κρατήσει. Είναι φυσιολογικό?

Yiannis είπε...

Και τι μπορώ να κάνω?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Φαντάζομαι αυτό το κάνετε από μόνος σας , αν ναι τότε να σας δει γιατρός μήπως υπαρχει κάποιο υποκείμενο προβλημα όπως πχ βραχύς χαλινός που διαιωνίζουν την κατάσταση .

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου ενώ έκανα περιτομή πριν απο 4 μήνες το πετσάκι για 3 η φορά πάει και κολάει πάνω στην βάλανο!
Τι πρέπει να κάνω;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δε νομίζω πως χρειάζεται να κάνετε κάτι .

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι καλησπέρα σας!
Το θέμα είναι ότι με ενοχλεί στην σεξουαλική επαφή!Έχει γίνει σώμα!!

Ανώνυμος είπε...

Eίχα παρουσιάσει βαλανίτιδα πριν χρόνια και μετά από μερικούς μήνες μου έκανε έναρξη Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα.
Έχει κάποια σχέση?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Οχι δεν έχει καμια σχέση.

Ανώνυμος είπε...

Tο βρήκα σε επίσιμο σάιτ και αφορά την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Κριτήριο Βαθμός
Α. Κλινικό σύμπτωμα ή ιστορικό
1. οσφυαλγία νυχτερινή ή πρωϊνή οσφυική δυσκαμψία 1
2. ασύμμετρη ολιγοαρθρίτιδα 2
3. εναλλασσόμενο άλγος γλουτών 1
4. δακτυλίτιδα 2
5. άλγος πτέρνας ή άλλο σημεία ενθεσίτιδας 2
6. ιριδοκυκλίτιδα 2
7. μη γονοκοκκική ουρηθρίτιδα ή τραχηλίτιδα που προηγήθηκε μέχρι ένα μήνα της αρθρίτιδας 1
8. οξεία αρθρίτιδα που συνοδεύει ή προηγήθηκε μέχρι ένα μήνα της αρθρίτιδας 1
9. παρουσία ή ιστορικό ψωρίασης, _____βαλανίτιδας_____, ή ιδιοπαθούς φλεγμονώδους νόσου του εντέρου

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ναι όμως η βαλανίτιδα δεν ειναι αίτιο της σπονδυλαρθρίτιδας και θα πρέπει να συμβαίνουν και όλα τα υπολοιπα.επίσης θα πρέπει να συσχετισθούν μεταξύ τους ενώ η απουσία κάποιων δεν σημαίνει πως αναιρεί τη διάγνωση της σπονδυλαρθρίτιδας . Με απλά λογια οποίος πέρασε βαλανίτιδα δεν σημαίνει πως αν κανει σπονδυλαρθρίτιδα θα πρέπει οποιαδήποτε να υπαρχει σχέση αυτών των δυο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ καλησπέρα σας. Διαγνώστηκα κι εγώ από δερματολόγο με ήπιας μορφής βαλανίτιδας όπως ακριβώς μου το είπε. Μου συνταγογράφησε κρέμα Travocort και βορικό οξύ με την οδηγία για μια βδομάδα. Δυστυχώς ενώ αρχικά τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν, παρατήρησα ξηρότητα στη βαλάνο αρχικά και πάλι κοκκινίλες μετέπειτα, που με χρήση της κρέμας εξαφανίστηκαν. Όμως ξανά πάλι εμφανίστηκαν μετά την πάροδο λίγο ημερών με την μορφή σπυράκια. Βάζω πάλι κρέμα. Υπάρχει κάτι άλλο που θα το σταματήσει ??? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια απάντησή σας.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Θα δείτε σε βάθος χρόνου. Αν θα συνεχίσει να υποτροπιαζει τότε θα μπορούσε να υπαρχει πχ ένας βραχύς χαλινός που βοηθά στο να συνεχίζουν και να επαναδημιουργουνται αυτές οι καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

γιατρε καλημερα. εχω κ γω παρομοιο προβλημα με πολυ εντονη ευαισθησια στη βαλανο. εχω βραχυ χαλινο και προχθες υποβληθηκα σε επεμβαση. θα διορθωθει το προβλημα μου η πρεπει να ακολουθησω καποια αγωγη? ευχαριστω

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Νομίζω πως σταδιακά αφού κάνατε τον χαλινό θα λυθεί και το πρόβλημά σας.

mojossd είπε...

Να κάνω παρακαλώ και γω μία ερώτηση? έχω μερική φίμωση. είμαι σίγουρος για αυτό. δεν τραβιέται το πετσάκι πάνω απ τα μισα σε στύση με καμία κυβέρνηση. είμαι ενήλικας. μικρός έκανα διάφορα "τρελά" περιλαμβανομένων και "καποιων περιεργων τροπων αυνανισμου οπως αναφερθηκαν κάπου". το στόμιο του πεους και η γύρω περιοχη "της στεφανης" και αλλα σημεια παρουσιαζουν σημαδια μόλυνσης. Είναι η περιτομή η μόνη λύση? (μάλλον) ο καθαρισμός (οσο γινεται εκει τελοσπαντων) και καποια αντιβιοτικα, θα καναν τιποτα και στο θεμα της φιμωσης ή μπα...? έπρεπε χρόνια πριν να παω σε γιατρό...

mojossd είπε...

επίσης κατα καιρούς νιώθω κάτι στισμιαία "πονάκια"-σφαχτες στην ακρη (περιπου) του πεους. αλλα χρονικα διαστηματα χειροτερευαν και είχα και εναν καιρο που ειχα πιο μακροχρονιους σφαχτες αλλα τωρα περασε...

mojossd είπε...

και στην άκρη (ακραιο τμημα) του "δερματος" παρατηρω "ασπρα μικρα σαν σπυρακια" αυτα (παρόμοια) τα θυμαμαι απο οταν πηγαινα σχολείο.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ίσως η περιτομή και από τη στιγμή που υπαρχει φίμωση να ειναι η περιτομή .

Ανώνυμος είπε...

γιατρε εχω παρατηρησει αρκετες φορες μετα τον αυνανισμο εμφανιση κοκκινων σημαδιων ποθ τσουζουν στη βαλανο και συγχρωνως πρηξιμο στο πετσακιη fucicort Βοηθαει στο να φυγουν.παντα μετα απο αυνανισμο ολα αυτα.τι βαλανοποσθιτιδα ειναι αυτη?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα γιατρε.Εχω μια κοκκινιλα στο δερμα του πεους (ΟΧΙ στη βαλανο) και ειναι σαν δαχτυλιδι γυρω γυρω στο σωμα του πεους.Τι μπορει να ειναι?Μηπως καμια επικινδυνη μολυνση?Ευχαριστω.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δεν πιστεύω πως είναι κάτι σοβαρό με λίγη αλοιφή θα περάσει .

Unknown είπε...

γιατρε νομιζω πως εχω το ιδιο προβλημα αλλα νομιζω πως το εχω απο μικρο παιδι μιας και θυμαμαι ναα το εχω αλλα χωρις συμπτωματα μονο να ειναι ελαχιστα πιο κοκκινο το δερμα στη περιοχη και οταν ειμαι σε στηση να φαινεται σαν να ειναι μικρα σπυρακια στη περιοχη και να εχω μεγαλητερη ευαισθησια στη περιοχη.Πριν 2 μηνες εκει που η βαλανος ενωνεται με τη χαλινο απο τα αριστερα η βαλανος αλλαξε χρωμα(μελανιασε)και εχει φουσκωσει λιγο χωρις πονο ομως και τα λοιπα...Ειναι βαλανιτιδα?και αν ναι ποσο καιρο χρειαζεται για να θεραπευτει?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Μπορεί να ειναι βαλανίτιδα εντός του blog μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφοριες

Ανώνυμος είπε...

γεια σας ειμαι 16χρονων απο αθηνα και εκανα περιτομη επειδη ειχα φιμωση πριν 1 βδομαδα.. σε ποσο καιρο θα μπορεσω να αυνανιστω.?? συγνωμη που ρωταω εδω απλα ντρεπομαι να παρω και να ρωτησω το γιατρο μου..

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Συνήθως δύο εβδομάδες μετά και εφόσον δεν υπαρχει κάποιο άλλο προβλημα.

Ανώνυμος είπε...

γιατρε πιστευω ως εχω το ιδιο προβλημα αλλα σε αρχικη μορφη ανν και το εχω εδω και 3 χρονια περιπου δε μου δημιουργει κανενα προβλημα μονο μια μεγαλυτερη ευαισθησια στο σημιο.Το τελευταιο καιρο αριστερα απο τη χαλινο η βαλανος εχει αλλαξει χρωμα (σαν μια μελανια και εχει φουσκωσει ελαχιστα στο σημειο αυτο.Μπορει να οφειλεται απο τη βαλανιτιδα αυτο το συμπτωμα και αν ναι πως φευηει;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δεν πιστεύω πως αυτό που αναφέρατε έχει σχέση με την βαλανίτιδα , ίσως να υπάρχει βραχύς χαλινός.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα γιατρέ έχω κάτι σαν την Β εικόνα ελαφριά μορφή έβαζα Dactador περνούσε σε 2-3 μέρες μετά από 7 μέρες άρχιζαν πάλι τα ίδια , βάζω Fucicort κάπως καλύτερα μετά πάλι από 7 μέρες αρχίζουν τα βιολιά έχω κάνει πάντως καμπύλη ζαχάρου, έξετάσεις για έρπη στο αίμα είμαι άψογος δεν υπάρχει κάτι δυνατό?? μέχρι και στου Συγγρού έχω πάει τίποτα άχροιστοι !!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ για σας εμένα μου εμφανιζόταν αυτό το πρόβλημα σε ήπια μορφή όταν είχα παρατεταμένη σεξουαλική πράξη αλλά έβαζα τη κρέμα kenasob και έφευγε..τώρα όμως και να τη βάζω μετά από σεξουαλική πράξη κοκκινίζει το πέος κ το πετσακι κ δν υποχωρεί τι πρέπει να κάνω?σας ευχαριστώ

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ίσως χρειάζεται κάποιος συνδυασμός αλοιφων που να περιέχουν και λίγη αντιβιωση

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μου πείτε κάποιον συνδυασμό η πρέπει να επισκεφτώ γιατρό αφου δν είναι προχωρημένο...???

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Συνήθως η Fucicort μαζί με την Daktodor βοηθάνε όμως καλύτερα να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα..ο καρκινος της βαλανου τι προγνωση εχει?στην καλυτερη των περιπτωσεων ποσα χρονια ζει ενας ασθενης?(εννοειται υπο την παρακολουθηση ιατρου)

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται , γενικά έχει κακή προγνωση

Ανώνυμος είπε...

καποιος που βρισκεται στο πρωτο σταδιο και εχουν περασει ηδη 7 χρονια και δεν εχει κανει μεταστασεις?

Ανώνυμος είπε...

γιατρε καλησπερα.. νομιζω εχω κατι σαν της τελευταιας φωτογραφιας σε πολυ πιο ηπιας μορφης,αλλα φοβαμαι μην ειναι αρχη κ φτασει εκει... δεν νιωθω πονο μονο ενα πολυ ελαφρυ εως ανυπαρκτο τσουξιμο.. τι μου προτινεις να κανω?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Κάποιες αλοιφές με κορτιζόνη και αντιβίωση θα βοηθούσαν

Ανώνυμος είπε...

γιατρε πιστευω οτι εχω ηπιας μορφης βαλανιτιδα και σιγουρα βραχυ χαλινο.Τους τελευταιους μηνες εχει αλλαξει χρωμα η βαλανος προς το μελανιασμα δεξια και αριστερα απο εκει που ειναι ο χαλινος.Τι μπορει να ειναι ;Θα διορθοθει με αποκατααταση χαλινου; Ειμαι 18

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Εφόσον υπαρχει βραχύς χαλινος γινεται πρώτα αποκατάσταση του χαλινού

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ καλησπέρα διαγνωστικα με μηκιτιαση στη βαλανο..η γιατρός μου έδωσε μια θεραπεία με σαπούνι sebamed αλοιφές trvogen k travocort για δέκα μέρες έχουν περάσει πέντε κ δν έχω δει βελτίωση....είναι φυσιολογικό?ευχαριστώ

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ίσως κάποια βελτίωση θα έπρεπε να υπαρχει , όμως δεν ειναι απόλυτο , καλό είναι να ολοκληρώσετε την θεραπεία

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ γιατρέ θα σας ενημερωσω

Ανώνυμος είπε...

καλημερα γιατρε,μαλλον εχω βαλανιτιδα οπως διακρινω απο τις φοτογραφιες παραπανω.ξεκινησανε σαν απλεσ κοκκινιλες εβαλα τravocort για μια εβδομαδα κ καπραινε μετα απο λιγες μερες παλι τα ιδια συμπτοματα,συγχρονοσ εκανα κ πλυσεις με skin cleanser tis freezederm. αυτην τιν στιγμη ειναι ερυθρη η βαλανοσ με τσουξιμο εχει σφυξει το δερμα γυρο αποτην βαλανο κ βλεπω κατι γραμες σαν σχισιματα τα οποια με τσουζοθνε οταν παω να βγαλω την βαλανο,την προιγουμενη φορα που το ειχα παλι ειχα βαλη finicotr,me ta travocort κ αφοθ δεν ειδα βελτειοση μου δοσανε τιν αντιβιοση stabilanol μονο τοτε ειχα αποτελεσματα.επειδη βρισκομαι σε νιση απο θεμετα υγειας εχουμε ελειψεις σας παρακαλω πολλυ θα ηθελα την βοηθεια σας.σας ευχαριστω εκ των προτερων

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Από την στιγμή που δεν περναει καλό θα ήταν να το δει και ο Ουρολόγος μήπως υπάρχει κάποιος δακτύλιος στο δέρμα ή βραχύς χαλινός του πέους.

Ανώνυμος είπε...

εχω κι εγω αυτη τη παθηση οπως στην πρωτη πρωτη εικονα...οχι τοσο εντονα βεβαια αλλα εχω...να χρησιμοποιησω fucicort και dectarin?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Και οι δυο είναι πολύ καλές αλοιφές , δεν μπορώ όμως να πω ποια από τις δύο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεται.

Ανώνυμος είπε...

να χρησιμοποιήσω μια από τις 2 κρέμες αναλόγως με την αιτία της πάθησης? θα πρεπει να πάω σε γιατρό?

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε καλημερα.Ειχα παει σε δερματολογο για καποια ασπρα στιγματα στη βαλανο και μου ειπε οτι εχω

Σκληροατροφικό λειχήνα χωρις ομως να μου δωσει καποι αγωγη.Γνωριζω οτι δεν υπαρχει θεραπεια της

αιτιας αλλα των συμπτωματωνΜπορω να δω αποτελεσματα με καποιες αλοιφες και με ποιες?Να σημειω

σω οτι σε νεαρη ηλικια ειχα κανει περιτομη λογω φιμωσης.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Από τη στιγμή που έχει γίνει περιτομή δεν χρειάζεται πιστεύω και για το θέμα που έχετε να κάνετε κατι

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ,εδω και πολυ καιρο νομιζω οτι εχει αλλαξει το δερμα της βαλανου ειδικα οταν ειμαι σε στυση ειναι σαν ειναι ζαρωμενο.. σαν να εχει κατι σαν ρωγμες ...πηγα σε δερματολογο αλλα δεν μου βρηκε τιποτα ..εσεις τι πιστευετε υπαρχει περιπτωση να εχω βελαντιδια? αν μπορειτε να μου αμπατησετε γιατι με απασχολει πολυ..ευχαριστω πολυ

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Αν ειναι τόσο καιρό λίγο δύσκολο μήπως υπάρχει βραχυς χαλινός ή δακτύλιος που τραυματιζει το δέρμα και μπορεί κατα διαστήματα να κάνει βαλανοποσθίτιδες

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου Καλημέρα!
Θέλω με όλο τον σεβασμό να σας κάνω μια ερώτηση!
Το πέος μου στην βάλανο,όταν δεν είναι σε στύση είναι κοκκινωπό και παρατηρώ πως αυτές οι κοκκινίλες οφείλονται σε μικρές,μικρές φλεβίτσες.Δεν υπάρχει ούτε πόνος,ούτε φαγούρα και γενικά κανένα σύμπτωμα που να υποδηλώνει φλεγμονή της παρούσας περιοχής!
Επίσης αποκλείω και το γεγονός να υπάρχει ΣΜΝ διότι εξετάστηκα προσφάτως και από την στιγμή που εμφανίστηκε η κοκκινίλα δεν είχα καμία επαφή σεξουαλική ούτε πρίν ούτε μετά!
τις τελευταίες δύο ημέρες βάζω Bepanthol αλλά δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη διαφορά!
Μπορεί να οφείλεται στον υπερβολικό αυνανισμό(καθημερινά)ή σε κάποιον ερεθισμό λόγω του αυνανισμού?
(οι Κοκκινίλες δεν είναι έντονες!)

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Λίγη περισσότερη υγιεινή στην περιοχή χωρίς κάτι ιδιαίτερο και θα περάσει

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου,σας ευχαριστώ από καρδιάς!
Ήδη τις τελευταίες δύο ημέρες κάνω εντατικό καθαρισμό και είναι καλύτερα!
Επίσης προσέχω να μην σκουπίζομαι με την ίδια πετσέτα που σκουπίζω το σώμα και τα λοιπά!
Σας ευχαριστώ πολύ!Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια!

Unknown είπε...

Καλησπέρα γιατρέ.

Εδώ και πολύ καιρό εμφανίζεται ερυθρότητα στην περιοχή της ακροπόσθιας που συνοδεύεται από τσούξιμο.
Τόσο η ερυθρότητα όσο και το τσούξιμο είναι παροδικής φύσεως δηλαδή περνούν μετά απο μερικές ώρες.
Επίσης, εμφανίζονται μόνο κατά τη στύση και μετά από σεξ ή αυνανισμό.

Σημειώνω ότι έχω κάνει διατομή χαλινού οπότε δεν είναι αυτός το πρόβλημα.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Θα μπορούσε να είναι κάποιος ερεθισμός μικροβιακής αιτιολογίας ίσως ουρηθρίτιδα

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Έχω κάνει γενική ούρων όμως και δεν φάνηκε κάτι.

Unknown είπε...

Καλησπέρα γιατρέ, μιά ερώτηση θέλω να σας κάνω. Το στοματικό σεξ με προφυλακτικό από την αρχή μέχρι το τέλος της πράξης μπορεί να προκαλέσει βαλανίτιδα; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Νίκος

agnwstosx είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BONSCOT είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΤΡΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (5-6) ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΛΑΝΟΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ MYCOSPOR ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΕΦΕΥΓΑΝ. ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΚΟΛΠΙΤΙΔΕΣ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΠΑΦΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗ Η ΒΑΛΑΝΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΕΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΠΟΝΟ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ MYCOSPOR ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΣΩ ΠΛΗΡΩΣ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΕΝΕΤΕ Ο ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΛΑΝΟΥ. ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ (Π.Χ DETOL)

anwnimos είπε...

Giatre o valanos mou einai kokkinos uparxei kapia aloifi?? Euxaristw!

MichAng είπε...

Γεια σας γιατρε, ειμαι 17 χρονων και πιθανα εχω φιμωση. Δεν εχω κανει ποτε σεξ γτ εχω καποιες αποριες με την παθηση μ. Στην περιπτωση μ απο μονο του το κεφαλακι δεν αποκαλυπτεται ουτε σε στυση ουτε πριν, ομως οταν εχουμε πιο τρυφερες στγμες με την κοπελα μ και υγρενεται το πεος μ τοτε το πετσακι τραβιεται ολο και περισσοτερο, αναλογα βεβαια με τον βαθμο της υγρανσης. Μπορω να ερθω στην κατασταση μου σε ερωτικη συνευρεση με προφυλακτικο? Περνει καποια αλοιφη ώστε να γλιτωσω την περιτομη?

Unknown είπε...

Γεια σας Γιατρε,ειμαι 30χρονων και στην βαλανο εχω καποιες ασπιρλες με καποια μυρωδια.
Πλενομαι με σαπουνι για την ευαισθητη περιοχη ,φευγουν και μετα απο δυο μερες παλι εκει.
Μια δυο φορες το χρονο ειχαμε με την συντροφο μου μυκητες και μετα απο αγωγη του γιατρου της θεραπευονταν.Τωρα εχω αυτο που σας ειπα χωρις καποια φαγουρα και η συντροφος μου ειναι μια χαρα μετα απο εξεταση στο γιατρο της.

Τι μπορει να ειναι, και τι μπορω να κανω?
Ευχαριστω πολυ.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Καλησπέρα σας.Καλό θα ήταν και εσείς να επισκεφθείτε τον Ουρολόγο-Ανδρολόγο με σκοπό την ενημέρωση ,την εξέταση και τον προληπτικό έλεγχο.Σαν μία πρώτη τοποθέτηση θα σας πρότεινα την χρήση του προφυλακτικού.Δείτε επίσης και το Χρονολόγιο μας εδώ http://phimosi.blogspot.gr/p/blog-page_7.html

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δείτε επίσης και το Χρονολόγιο μας εδώ http://phimosi.blogspot.gr/p/blog-page_7.html

Unknown είπε...

Giatre kalimera eimai 18 xronwn o valanos mou einai kokkinos san prismenos exw skisimata episis sto valano pou me tin paramikri kinisi me ponane polu(exw tsouximotin stigmi tis ourisis) .otan katafernw na antexw ton pono Kai na anoigw ton valano sto eswteriko tou peos yparxei asprokitrino ugro profanes kapoia ekkrisi prp na ne to exw edw kai kamposes meres alla dn to exw peira3ei gt 1 fora to pathainw kai na sas pw tin alitheia fovamai sas parakalw voithiste me kai kata protimisi tha ekana ta panta gia na apofugw to xeirourgeio

VIL είπε...

Καλησπέρα Γιατρέ.
Μετά από χρήση αντιβιωτικών augmentin επι 10ημερου και ciproxin επι δεκαημέρου επίσης παρουσίασα τα εξής συμπτώματα: συχνη αισθηση καυσου η ελαφρυ πονου στη βαλανο, ελάφρο ερεθισμο και πρηξιμο στο στεμα της βαλανου και στη βαλανο. Κατα τη στηση διακρινονται πολυ μικρα σπιθουρακια. Το συμπτωματα υποχωρησαν με χρηση kenacomb αλλα οχι εντελως. Βρισκομαι στη 15 μερα χρησης kenacomb. Μηπως πλεον πρεπει να διακοψω τη χρηση της;

Dimitris Lad είπε...

καλησπερα γιατρε.!!με ολον τον σεβασμο θελω να σας κανω μια ερωτηση για ενα προβλημα οπου μου εμφανιστηκε τον τελευταιο μηνα..προκειτε για το δερμα οπου καλιβει την βολανο οπου τελευταια μετα απο σεξουαλικη επαφη εχει γινει ποιο στενο και καθε φορα οπου παω αν το κατεβασω προσ την κορονα ποναω και σκιζεται.!!δεν ξερω τι να κανω...!!!ευχαριστω για τον χρονο σας..!!

Σακης είπε...

Γεια σας εγω εχω ενα προβλημα..οταν κατεβαζω το δερμα για να αποκαληφθει η βαλανος το δερμα απο μεσα εχει χασει το χρωματου προς το ασπρο..και σημερα παρατησησα μετα απο μια θεραπεια που εχω κανει οτι εχει ξηραθει και το δερμα..στην ακροπροσθια..εχω λιγο φαγουρα και λιγο τσουξιμο..τι ειναι αυτο?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας γιατρέ είχα φίμωση (δηλαδή το δέρμα του πέους δν εμένε προς τα κάτω) η οποία υποχώρησε αλλά άφησε κάτι σαν ραγαδες στο πέος και είναι σαν να υπάρχει παραπάνω δέρμα στην αριστερή πλευρά τι να κάνω?

Ανώνυμος είπε...

Έχω πρόβλημα γιατρε το πέος (το δέρμα) δν κατέβαινε προς τα κάτω και έπειτα 1-2 μέρες ήταν όλα εντάξει εκτος από κτ ραγαδες οι οποίες έμειναν και είναι σαν να υπάρχει περισσότερο δέρμα στην αριστερή μεριά του πέους,επισης σήμερα παρατήρησα πως πρέπει να ξεφλουδιζει τι να κάνω?

Unknown είπε...

eixa epafh me 50ara gynaika xwris profilakseis enwvriskoyan se agwgh gia ouroloimoksh eperne xapi antiviosh evgala kokkoniles sto kefali kai xroisimopoio travocort me mycospor anakateuw kai kanw entribh mia vdomada alla deb vlepw kati thetiko prepei na parw antiviosi?? (Eimai 25)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ή κοπέλα μου είπε ότι μάλλον έπαθε μυκητιαση στον κόλπο κάναμε σεξ χωρίς προφύλαξη και έβγαλα κοκκινιλες στο κεφάλι του πέους και τσούξιμο τι
είναι? Πως κόλλησε ή κοπέλα μου?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας...εδω και λιγο καιρο μετα απο στυση ή αυνανισμο,το δερμα στο πεος μου γινεται πιο ξηρο και υπαρχει και λιγο ξεφλουδισμα...δεν εχω ομως καμια ενοχληση...τι μπορει να ειναι?

Ανώνυμος είπε...

gia.... exw ena 8ema.... edw k kairo otan katouraw k kanw epafi ponaei to stefani panw panw... tsouzi k katebeni me duskolia.... exw dokimasi kremes opws travocord alla tpt...

Unknown είπε...

Γιατρέ έχω τον τελευταίο χρόνο που ο βαλανος μου εχει αλλάξει λιγο μορφή..προς τα πάνω στην ουρήθρα και γυρω εχει αλλάξει χρώμα προς το ροζ πολυ ανοιχτο ενω πιο κάτω είναι πιο σκούρο.. Δυστυχώς κανω σεξ χωρίς προφυλάξεις αλλα οταν πήγα στον γιατρό μου είπε οτι δεν πρόκειται για μεταδιδόμενο σεξουαλικό νόσημα..και Πριν 3 μερες που έκαναν σεξ με μια κοπελα τώρα εβγαλα και λίγα σπυράκια φυσιολογικά όμως σαν αυτα που βγαίνουν σε ολο το δερμα θα φύγουν αυτά; επίσης οταν αυνανιζομαι το πεος γυρω απο τον βαλανο βγαζει κατι ασπρακια και ξεφλουδιζεται Μήπως εχω μύκητες η κάτι τέτοιο;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ είπε...

Γιατρε εχω στην ακροποσθια τους πεους ενα σπυρακι κοκκινο χωρις πυον τι μπορει να ειναι;Βοηθεια

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας
Έχω ένα πρόβλημα που διαρκεί κάποιους μήνες
Είχα κανονική σεξουαλική επαφή χρόνια τώρα και παρότι ο χαλινος στην βάλανο ήταν ενωμένος δεν είχα πρόβλημα σοβαρό.κατα διαστήματα είχα κάποια ρήξη που ξεκολλούσε αλλά περνούσε. Τους τελευταίους μήνες όμως ξεκόλλησε αρκετά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το αγγίξω και να το τραβήξω το δέρμα με ευκολία. Η καθαριότητα γινόταν κανονικά αλλά με δυσκολία και πόνο. Δεν το έδωσα σημασία και πίστευα πως θα περάσει. Παρατήρησα όμως πως είχε δημιουργηθεί φίμωση αλλά και πάλι πίστευα πως θα είναι περαστικό και πως οφείλετε στο ότι είχε κάνει πληγή λόγω της αποκόλλησης του χαλινού. Έχει περάσει η πληγή και Στηση υπάρχει κανονικά αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να τραβηχτεί το πετσακι και αυτό με δυσκολεύει στην εξπερματωση γιατί αργεί πολύ ώρα να ερεθιστεί ώστε να τελειώσω. Ακόμα και μετά από μισή ώρα περίπου προσπάθειας και εναλλαγής στάσης που να βοηθήσει. Στο τέλος σταματάω γιατί δεν αντέχει η σύντροφος μου.
Μέσω αυνανισμού τελειώνω κανονικά αλλά χωρίς να τραβηχτεί το πετσακι.
Ποια θα μπορούσε να είναι η πρόγνωση και ποια η συμβουλή-θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

καλησπέρα, κατ αρχην πρεπει να επισκεφθειτε τον γιατρό. Από κει και πέρα ανάλογα του προβλήματος αν υπαρχει βραχυς χαλινος που κοπηκε αλλα μερικώς τότε θα πρέπει να αποκατασταθεί και ανάλογα. λύσεις υπάρχουν http://phimosi.blogspot.gr/p/blog-page_22.html

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Μπορει να ειναι ενας απλος ερεθισμος, μπορει μια μολυνση, μπορει και οτιδηποτε αλλο. Μετραει απο ποτε υπάρχει, αν ειναι το ιδιο, τι συμπτωματα προκαλει, ποια η σεξουαλικη ζωη, χρηση ή οχι προφυλακτικου, το ιστορικο σας, η ληψη ή μη φαρμάκων και πολλά άλλα

Ανώνυμος είπε...

Τις φωτογραφίες που λένε όλοι πως τις βλέπουμε;

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ καλησπέρα. Έχω εκ γεννετής ένα είδος σαν ένα μικρό λίπωμα στο χαλκινό (πετσάκι) του πέους. Δε με ενοχλεί, αλλά θα ήθελα να το αφαιρέσω για αισθητικούς λόγους, αλλά δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Θα μπορούσε να το αναλάβει το Ιατρείο σας; Αναμένω την απάντησή σας. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε καλησπέρα. Έχω εκ γεννετής ένα είδους σαν μικρό λίπωμα στο χαλκινό (πετσάκι) του πέους. Δε με ενοχλεί αλλά θα ήθελα να το αφαιρέσω για αισθητικούς λόγους. Δεν είμαι σίγουρος όμως για το που θα πρέπει να απευθυνθώ. Θα μπορούσε να αναλάβει μία τέτοιου είδους πε΄ριπτωση το ιατρείο σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε καλησπέρα. Έχω εκ γεννετής ένα είδους σαν μικρό λίπωμα στο χαλκινό (πετσάκι) του πέους. Δε με ενοχλεί αλλά θα ήθελα να το αφαιρέσω για αισθητικούς λόγους. Δεν είμαι σίγουρος όμως για το που θα πρέπει να απευθυνθώ. Θα μπορούσε να αναλάβει μία τέτοιου είδους πε΄ριπτωση το ιατρείο σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.